vineri, 5 octombrie 2012

Despre pensionari şi abonamentele gratuite

În acest articol vreau să vorbesc despre abonamentele gratuite pe care le primesc pensionarii din Cluj-Napoca pe mijloacele de transport în comun (mă gândesc că aşa e în fiecare oraş din ţară).
În Cluj-Napoca, pensionarii care au venituri mai mici de 1300 lei beneficiază de gratuitate pe TOATE LINIILE (autobuze, troleibuze şi tramvaie), iar cei cu venituri între 1301 lei şi 1500 lei beneficiază gratuitate pe o linie (sursa aici şi aici). Nu mi se pare normal, având în vedere faptul că noi, restul cetăţenilor, trebuie să plătim 106 lei (asta dacă vrem să ne achiziţionăm abonament pe toate liniile).
De fapt, nu asta ar fi problema cea mai mare. Problema cea mai mare o constituie faptul că se plimbă "de-a lela" cu autobuzul toată ziua şi ocupă autobuzele degeaba. Se urcă de dimineaţă şi se plimbă până se satură. Nu zic că ar trebui să stea toată ziua în casă, dar se exagerează. Abonamentele sunt cu călătorii nelimitate. Te "dai" de câte ori vrei cu autobuzul. O soluţie ar fi limitarea călătoriilor la 60 / lună (2 călătorii pe zi - dus/întors). E destul cât să meargă lumea la piaţă, la nepoţi şamd.
Oare se poate?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu